tiistai 25. huhtikuuta 2017

Työnhausta ja erikoistumisesta

Nykyään talousviisaat painottavat erikoistumista yleisemmän osaamisen sijaan. Työntekijän on osattava oma osa-alueensa täydellisesti.Tämä vaatii, että työntekijä kehittää osaamistaan vastaamaan työhön vaadittuja taitoja.

Mutta erikoistuminen entistä kapeammalle osa-alueelle aiheuttaa ongelmia työnhakijalle. Vain tietty osa kaikista avoinna olevista työpaikoista ovat niitä, joita tämä kykenee tekemään., koska muissa työpaikoissa vaaditaan myös erikoistumista, tosin eri osa-alueelle. Tämä aiheuttaa sen, että työnhakijalle sopivia paikkoja tulee hakuun vain kourallinen viikossa. Kun työpaikkoja on niukalti, niin se rajoittaa mahdollisuuksia työllistyä esim. huonon onnen vuoksi.

Mitä talousviisaat ehdottavat erikoistuneelle työttömälle? Koulutusta vastaamatonta työtä tietenkin ja jopa karenssin uhalla, tai uudelleenkoulutusta, tietysti karenssin uhalla. Tästä voidaan päätellä, miten paljon päättäjämme ja talousviisaat arvostavat koulutusta ja erikoistumista, eivät yhtään.

Ei kommentteja:

Työttömyys päättyy

Pääsen rastittamaan kyseisen kohdan Kelan työttömyysajan ilmoitukseen. Sitkeän hakemisen jälkeen onnistuin viimeinkin saamaan työpaikan ja...