keskiviikko 12. heinäkuuta 2017

Mitäs tässä odotellessa

Hain kolme viikkoa sitten erästä tehtävää. Sain viestin kyseiseen tehtävään liittyen. Viestissä sanottiin, että hakemuksia ei käsitellä ennen elokuuta. Mikäs tässä odotellessa. Kolme viikkoa, kolme kuukautta, työnantajille näyttää olevan aivan sama, kuinka kauan hakijoita saa odotuttaa.

Hain toista tehtävää ja sain hylkäysviestin. Seuraavana päivänä näin, että tehtävä oli pistetty uudelleen avoimeksi. Vaikka paikkaan ei nähtävästi olla valittu ketään, näkyy se silti avoimien työpaikkojen tilastoissa, kahdesti.

Talousviisaat tapaavat päivitellä avoimien työpaikkojen suurta määrää, mutta he eivät huomioi työpaikkoja, jotka ovat vain näennäisesti avoinna ja joihin ei valita ketään. Talousviisaat myös päivittelevät ns. kohtaanto-ongelmaa, mutta he eivät koskaan mainitse työnhakuprosessin kestoa. Ehkä siksi, koska näiden ilmiöiden huomioiminen ei tukisi heidän antamiaan suosituksiaan.

Ei kommentteja:

Työttömyys päättyy

Pääsen rastittamaan kyseisen kohdan Kelan työttömyysajan ilmoitukseen. Sitkeän hakemisen jälkeen onnistuin viimeinkin saamaan työpaikan ja...