torstai 17. elokuuta 2017

Kahdeksan kuukautta

Olen ollut nyt kahdeksan kuukautta työttömänä, vastoin omia odotuksiani. Odotin, että olisin työllistynyt jo aikoja sitten, mutta sitä ei ole valitettavasti tapahtunut.

En ole vielä joutunut haastateltavaksi kertaakaan, olen vain joutunut kerran lähettämään työllistymissuunnitelman internetissä, minkä jälkeen työnhakuni uusittiin neljäksi kuukaudeksi. Suostuin työllistymissuunnitelmassani ainoastaan hakemaan työpaikkoja omatoimisesti. Työnhakuni umpeutuu pian, jolloin sama operaatio on toistettava uudelleen.

Kuukauden päästä postiluukustani tulee kutsu aktivointisuunnitelman laadintaan. Sen perusteella voin joutua kuntouttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun 9 eurolla päivässä tai jollekin kurssille. Jos niin käy, niin tulen ottamaan karenssin suosiolla. Suostun tekemään työtä ainoastaan palkkaa vastaan. En suostu tekemään työtä sosiaaliturvalla ja 9 euron kulukorvauksella.

1 kommentti:

Työpaikallinen kirjoitti...

Oikea asenne! Vain palkkatyö kelpaa.

Työttömyys päättyy

Pääsen rastittamaan kyseisen kohdan Kelan työttömyysajan ilmoitukseen. Sitkeän hakemisen jälkeen onnistuin viimeinkin saamaan työpaikan ja...