torstai 28. syyskuuta 2017

Työkkärin pakkoinfo ja siellä annetut neuvot

Ehdin käydä työkkärin pakkoinfossa. Siellä jälleen selitettiin ne samat asiat työnhausta kuin siinä ensimmäisessäkin infossa. Pitäisi hakea piilotyöpaikkoja, pitäisi osallistua rekrytapahtumiin, pitäisi lähteä ulkomaille jne. Itse olen kokeillut kahta ensimmäistä. Avoimet hakemukset eivät ole osuneet niihin väitettyihin piilotyöpaikkoihin, vaan vastauksena on ollut pelkkää hiljaisuutta. Jotkut työnantajat ovat jopa kieltäneet avoimien hakemusten lähettämisen.

Olen myös käynyt oman alani messuilla, eikä sielläkään mitään työpaikkoja jaettu, vaan käskettiin hakemaan internetissä. Keskustelin näyttelynasettajien kanssa heidän internetissä olevista ilmoituksistaan: Yhden näyttelynasettajan kanssa keskustelin siitä, miksi heidän tehtäväänsä vaaditaan, että on tohtoriopiskelija, vaikka työ vaikuttaa siltä, että siihen pystyisivät maisterit ja tehtävän palkkauskin on vaatimustasoon nähden surkea.

Sain vastauksena, että kyseiset paikat eivät olekaan meille tavallisille hakijoille, vaan niille, jotka ovat valmiiksi töissä kyseisessä organisaatiossa (alottaen työuransa harjoittelijana). Itse hain opiskeluaikanani kyseiseen organisaatioon harjoittelijaksi (vaativaa työtä 1500€ kuukausipalkalla, työnsaannin ehtona palkkatuen saaminen yliopistolta), mutta en päässyt, koska hakijoita oli yli 70 kahdeksaan työpaikkaan.

Toisen näyttelynasettajan kanssa keskustelin siitä, mikseivät he halua palkata omaa alaani opiskelleita. Sain vastauksena ylipyöreää mainospuhetta, jonka rivien välissä tunnustettiin, että heillä ei ole tarvetta omaa alaani opiskelleille. Messuilla käyminen oli yhtä tyhjän kanssa ja se todisti omat käsitykseni oikeiksi: alallani on massiivinen ylitarjonta työntekijöistä.

Työkkärin infossa myös mainostettiin CV-nettiä, mutta jätettiin kertomatta, että se on karenssiansa, eikä sen käyttöön pidä missään nimessä suostua. Mainostettiin siellä myös yksityisiä CV-palveluita, eikä minulla ei ole mitään niiden käyttöä vastaan. Siellä myös mainostettiin jotain Ohjaamo-palvelua niille, joilla on ongelmia elämän perusasioiden kanssa. Minulla ei niitä ole, joten taidan jättää sinne menemisen väliin.

Itsellä on työttömyyttä takana yli 9 kuukautta, mikä tarkoittaa, että kohta tulee kutsu aktivointisuunnitelman laatimiseen.

Ei kommentteja:

Työttömyys päättyy

Pääsen rastittamaan kyseisen kohdan Kelan työttömyysajan ilmoitukseen. Sitkeän hakemisen jälkeen onnistuin viimeinkin saamaan työpaikan ja...