keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Hyviä ja huonoja uutisia

Huono uutinen on, että aktiivimalli on otettu käyttöön: Laskin paljonko aktiivimalli vie työttömyyskorvauksestani joka kuukausi, koska en ole käynyt töissä/ työllistymistä edistävissä palveluissa. Verojen jälkeisestä 518€ työttömyyskorvauksestani lähtee 4.65% per neljän viikon maksujakso eli 24 euroa. Jotkut voivat pitää sitä pienenä rahana, mutta minulle 24 euroa on suuri raha.
Hyviäkin uutisia löytyy: Kunnalla ei ole näköjään halua tehdä minulle aktivointisuunnitelmaa, vaikka sen voisi lain mukaan tehdä. En joudu kuntotuttavaan työtoimintaan tai työkokeiluun karenssin uhalla, vaan voin keskittyä itsenäiseen työnhakuun.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Aktivointisuunnitelma, kuntouttava työtoiminta tai työkokeilu ovat pääasiassa suunnattu eri pavelulinjan työnhakijoille.

Olet kirjoittanut olevasi vastavalmistunut korkeakoulutettu, joten et edes kuulune muuhun kuin 1. palvelulinjaan.

Ensimmäinen linja vastaa niistä työttömistä, joiden ammattitaito ja osaaminen mahdollistavat työllistymisen suoraan avoimilla työmarkkinoilla joko palkkatyöhön tai yrittäjiksi.

Toinen linja vastaa niistä, jotka tarvitsevat ammattitaidon parantamista tai muuta tukea erilaisten työvaihtoehtojen selvittämiseksi.

Kolmas linja vastaa käytännössä pitkäaikaistyöttömistä sekä niin sanotuista vaikeasti työllistettävistä.

Kuntouttava työtoiminta on tarkoitettu elämänhallintaa parantavaksi. Toiminta on tarkoitettu niille, jotka ovat olleet työttöminä pidempään.

Työkokeilu on JTYPL:n 4. luvun mukaisesti henkilöasiakkaan palvelu, johon TE-toimisto voi ohjata asiakkaan ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojen selvittämiseksi, jos häneltä puuttuu ammatillinen koulutus tai kyseessä on alan tai ammatin vaihto tai työmarkkinoille paluun tukemiseksi, jos henkilöasiakas on ollut pitkään poissa työmarkkinoilta ja tulee arvioida, onko henkilön osaaminen ja työelämävalmiudet ajan tasalla ja tarvitaanko työmarkkinoille sijoittumiseksi tukea.

Pääasiassa työkokeiluun ei mennä keräämään työkokemusta tai osoittamaan osaamista, työkokeiluun mennä etsimään itselle sopivaa alaa ja ammattia. Eli se ei suuntaa työpaikkaan vaan koulutusvalintaan.

https://kuntoutussaatio.fi/assets/files/2016/08/TE-palvelut24_5_2016_Selin_Mynttinen.pdf

Työttömyys päättyy

Pääsen rastittamaan kyseisen kohdan Kelan työttömyysajan ilmoitukseen. Sitkeän hakemisen jälkeen onnistuin viimeinkin saamaan työpaikan ja...